БЮЛЕТЕНЬ N 5

Опубліковано 14. 05. 1998

 

                         ЗАСІДАННЯ П'ЯТЕ

 

        С е с і й н и й  з а л  В е р х о в н о ї  Р а д и

           У к р а ї н и. 14 т р а в н я 1998 р о к у.

                         10 г о д и н а.

 

     Веде засідання член Президії першої сесії Верховної Ради

     України СИМОНЕНКО П.М.

 

     ГОЛОВУЮЧИЙ. Доброго ранку,  шановні  народні  депутати!  Біля столів  реєстрації зареєструвалися 388 народних депутатів,  у залі на цей час  присутні  324  народних  депутати.  Ранкове  засідання оголошується відкритим.

 

     Тимчасова Президія  згідно  з  порядком  денним запланувала і пропонує розглянути  сьогодні  такі  питання:  про  формування  та реєстрацію    депутатських   фракцій;   про   Погоджувальну   раду депутатських фракцій;  про перелік та предмети  відання  комітетів Верховної Ради України (мається на увазі завершення розгляду цього питання,  який ми вчора почали,  і прийняття постанови)  і  почати розгляд питання про обрання Голови Верховної Ради України.

 

     Я хотів би з вами порадитися.

 

     Перше. Поки   що   Череп  Валерій  Іванович  від  Підготовчої депутатської групи,  як  мені  повідомили,  не  готовий  доповісти погоджену   пропозицію  стосовно  переліку  та  предметів  відання комітетів.

 

     І друге.  Шановні  народні  депутати,  згідно  з  Регламентом депутатські  фракції формуються на першій сесії до розгляду питань про обрання Голови  Верховної  Ради  та  про  створення  комітетів Верховної Ради.  Якщо цього не відбулося, головуючий на пленарному засіданні оголошує перерву.  Тобто  ми  не  можемо  приступити  до розгляду інших питань,  поки не вирішимо питання про формування та реєстрацію депутатських фракцій.

 

     З цього приводу у тимчасової Президії є така  пропозиція.  До 13  години  дати  час  фракціям  завершити підготовку документів і передати їх до Секретаріату Верховної Ради,  щоб ми могли  зробити інформацію відповідно до цього положення нашого Регламенту. А далі вже розглядати  питання  порядку  денного.  Також  треба  вирішити питання   про   Погоджувальну  раду.  На  той  час  у  Підготовчої депутатської групи буде можливість завершити  роботу  і  доповісти питання про перелік та предмети відання комітетів Верховної Ради.

 

     У зв'язку  з  необхідністю зробити перерву наступне засідання пропонується почати о 16 годині і,  якщо  буде  готова  доповідати Підготовча група,  заслухати інформацію Черепа Валерія Івановича і прийняти  рішення  про  перелік  та  предмети  відання   комітетів Верховної Ради. І заслухати інформацію Секретаріату про формування та реєстрацію депутатських фракцій.

 

     Тому від імені тимчасової...  (Шум у  залі).  Так,  так,  тут потрібне  маленьке  уточнення:  не в цілому Підготовча депутатська група,  а підгрупа.  Це  ми  мали  на  увазі,  коли  вчора  давали доручення Валерію Івановичу Черепу.

 

     Ще раз повідомляю: до 13 години фракції повинні підготувати і здати документи до Секретаріату.  Ми маємо надію, що підгрупа, яка готує  питання  про  перелік  та  предмет відання комітетів,  буде готова доповісти нам,  і тоді ми зможемо завершити  розгляд  цього питання  і  прийняти  постанову  про  перелік  наших комітетів.  У питанні про  формування  та  реєстрацію  депутатських  фракцій  ми заслухаємо  інформацію  Секретаріату  і  далі  матимемо можливість порадитися,  як  згідно  з  Регламентом  будемо  починати  розгляд питання про обрання Голови Верховної Ради.

 

     Перед тим  як  оголосити  перерву,  я  хотів  би зробити таке оголошення.  Під час перерви прохання  до  фракцій:  Комуністичної партії  - залишитися в сесійній залі,  НДП - зібратися в кінозалі, "Громади" - у залі Президії Верховної Ради  на  третьому  поверсі, Руху - у кімнаті 12,  соціалістів і селян - у себе, у кімнаті 315, зелених  -  на  третьому  поверсі,  тут,   у   цьому   приміщенні, Соціалдемократичної  партії (об'єднаної) - у себе,  ПСПУ - у себе. Позафракційним пропонується зібратися на третьому поверсі.

 

     І ще одне.  Учора, розглядаючи питання про висвітлення роботи Верховної  Ради,  ми  дали  доручення  члену  тимчасової  Президії Матвієнку з'ясувати це питання з керівництвом Кабінету Міністрів.

 

     Анатолію Сергійовичу, будь ласка, ваша інформація.

 

     МАТВІЄНКО А.С.,  народний депутат України (виборчий округ 17, Вінницька  область).  Шановні  народні  депутати!  Виконуючи  ваше доручення,  я звернувся до Кабінету Міністрів,  мав  розмову.  Але оскільки це доручення було дано вчора увечері і у зв'язку з тим що у нас міжнародний форум тільки вчора завершив свою  роботу,  я  не встиг  виконати  це  доручення  повністю.  Буду  готовий  дати вам інформацію одразу після перерви.

 

     ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні  народні  депутати!   Давайте   остаточну інформацію  Анатолія  Сергійовича  заслухаємо після перерви,  о 16 годині.

 

     І ще одне оголошення. Підгрупа, яка займається доопрацюванням переліку  наших комітетів,  збирається о 12 годині.  У кімнаті 11, Валерію Івановичу? У кімнаті 12? Фракція Руху там збирається...

 

     Валерію Івановичу,  тоді точніше,  будь ласка, скажіть, де ви могли б зібратися?

 

     ЧЕРЕП В.І.,  народний  депутат  України  (виборчий округ 158, Сумська  область).  Ми  домовилися,  що  підгрупа  по   підготовці переліку   комітетів  збирається  о  12  годині  у  кімнаті  12  у приміщенні на вулиці Грушевського,  18. Засідання фракції Руху там у цей час не буде.

 

     ГОЛОВУЮЧИЙ. Зрозуміло. Ще раз оголошую, що фракція комуністів залишається в сесійній залі,  фракція НДП збирається  в  кінозалі, фракція "Громада" - у залі Президії на третьому поверсі,  Руху - у кімнаті 12,  соціалістів і селян - у кімнаті 315  (там  приміщення фракції),  зелених  -  на  третьому поверсі,  Соціал-демократичної партії (об'єднаної) - у себе у фракції, прогресивних соціалістів - у себе у фракції.  Позафракційні для вирішення своїх, скажемо так, проблем (може,  якісь  виникають)  можуть  зібратися  на  третьому поверсі.

 

     До 13  години  прохання  здати  всі  документи про формування фракцій до Секретаріату.

 

     Оголошується перерва до 16 години.