Засідання N 48 (вечірнє)

Опубліковано 10. 07. 2002

 

ЗАСІДАННЯ  СОРОК ВОСЬМЕ 

Сесійний зал Верховної Ради України

10 липня 2008 року, 16:00 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України ЯЦЕНЮК А.П.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги,  процедурні речі. Ранкове пленарне засідання закриваєм, реєструємся для вечірнього пленарного засідання, прошу увімкнути реєстрацію.

16:06:25

122 народних депутата зареєструвалися в залі, вечірнє пленарне засідання оголошую відкритим.

Шановні колеги, доповідаю ситуацію. Як я бачу, то політична температура, чим ближче до закінчення сесії, тим нижча політична температура. Але щойно я завершив розмову з головою бюджетного комітету. Бюджетний комітет вже з трьома фракціями узгодив всі пропозиції. На 16.30 призначено останнє засідання бюджетного комітету. З 16.30 до 20.00 бюджетний комітет буде готовий  винести рішення, і, скоріше за все, це рішення буде позитивне. Якщо о 20-ій годині вечора буде відповідне рішення,  і навіть незалежно від того, чи воно буде о другій ночі, я розмножу всі матеріали і передам народним  депутатам на   ознайомлення. У тому випадку, якщо це буде зроблено, то завтра ми почнемо 10 годину обов’язково з  засідання керівників фракцій, щоб погодити порядок денний розгляду черговості питань і  після цього приймем остаточне рішення. Рішення на порядку денному - як проголосувати  бюджет, як тимчасово фактично  законсервувати політичну кризу і як закрити сесію Верховної Ради.

( Ш у м  у  з а л і)

Я ще раз кажу, що  стосується черговості розгляду  питань, то парті регіонів не знімає з порядку денного питання щодо резолюції недовіри уряду України. Таким чином, шановні народні депутати  я зроблю все для того, щоб ви  до завтрашнього ранку отримали всі матеріали для завтрашнього  засідання парламенту. Будем сподіватися, хоча сподівання, напевно марні, але  будем сподіватися, що завтра може бути  результативне голосування. Я також буду просити парламент   за будь-яких обставин повернутися до розгляду не підтриманих законопроектів – ті, які ми пройшли по повній процедурі розгляду, але не проголосували, починаючи з чотирьох соціальних законопроектів і один законопроект про безпеку дорожнього руху.

Шановні колеги, з огляду на це, я прошу вас розійтись по комітетам і очікувати інформацію щодо проходження Закону України „Про Державний бюджет”.

Пленарне засідання парламенту оголошую закритим. Дякую. До завтра. Завтра в 10 ранку прошу голів фракцій до мене в кабінет. Дякую.