Засідання N 49(ранкове)

Опубліковано 19. 12. 2002

ЗАСІДАННЯ СОРОК ДЕВ’ЯТЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

19 грудня 2002 року, 10.05 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України ЛИТВИН В.М.

ГОЛОВА. Доброго ранку, шановні народні депутати, запрошені та гості Верховної Ради. Прошу, шановні колеги, займати місця робочі і підготуватися до реєстрації. Прошу зареєструватися. Увімкніть систему "Рада".

10:05:25

Зареєструвалося -409

В залі зареєстровано 409 народних депутатів. Ранкове засідання Верховної Ради України оголошую відкритим. По фракціях, щоб? Дайте по фракціям, будь ласка.

Шановні народні депутати! Сьогодні ж свято, тому дозвольте привітати вас з днем Святого Миколая, ваших діток і близьких. Да, і день народження Брежнєва. Шановні народні депутати! Ми вчора домовлялися про те, як ми сьогодні організуємо режим роботи, але перед цим слово просить Прем'єр-міністр України. Будь ласка, Вікторе Федоровичу. Ну, прем'єр-міністр хай скаже, має право.

ЯНУКОВИЧ В.Ф.

Шановні народні депутати! Я хотів звернутися до вас з великим проханням. Я розумію, що страсті тут горять, але одночасно я переконаний, що треба домовлятись. І ми, уряд, дуже хоче звернутись до вас з таким проханням. Сьогодні у нас є останній день щодо рішення по ФАТФу, останній день, бо завтра вже 20 грудня. І якщо буде рішення по ФАТФу і будуть введені санкції до України, країна дуже багато буде втрачати в цілому в 2003 році. Це одне прохання, щоб ви його розглянули і прийняли рішення, треба зробити деякі поправки до прийнятого вже закону. Це перше прохання.

Друге прохання. Я вважаю, що уряд міг би прийняти участь в тих переговорах, які зараз будуть відбуватись між фракціями, і уряд вважає, що спільна співпраця з Верховною Радою та спільна відповідальність перед державою, перед народом України завжди буде тим підгрунтям, яке буде давати нам змогу працювати далі і домовлятись.

Дуже головний для нас ще вопрос - це бюджет. У нас була можливість вчора поспілкуватись, я був вдячний вам за порозуміння, але у нас тиждень є для того, щоб прийняти бюджет 2003 року. Це - дуже важливе питання, яке теж треба вирішувати, вирішувати його разом. Бюджет відпрацьований, бюджет відпрацьований. Вчора вже пізно ввечері ми знайшли порозуміння з комітетом бюджетним, і майже в нас вже немає питань.

Але я розумію, що рішення буде приймати Верховна Рада, будуть приймати депутати. Тому велике прохання - розглянути, перше, це - законопроект по ФАТФУ, він дуже важливий, має дуже велике політичне та економічне значення для України. Друге - розглянути закони, які дадуть можливість наповнити доходну частину бюджету. І третє - почати розглядати бюджет 2003 року так, як ми з вами домовлялись. Дякую.

ГОЛОВА. Так, які будуть пропозиції, шановні народні депутати? Он Качур хоче привітати. (Шум у залі)

Качур. Ну, Качур хоче привітати, я йому пообіцяв.

Качур, народний депутат, будь ласка.

10:11:11

КАЧУР П.С.

Шановні народні депутати, шановні наші виборці!

Сьогодні, дійсно, величне свято - свято Миколая, і я хотів би привітати всіх наших громадян з цим гарним святом. Воно гарне тому, що це прийнято дарувати подарунки в цей день.

На превеликий жаль, депутати більшості виступити в ролі "антимиколая", адже вони вони відмінили прийнятий в другому читанні Державний бюджет, а це означає, що вони відмінили з 1 січня підвищення заробітної плати вчителям, що вони відмінили з 1 січня підвищення заробітної плати ....

ГОЛОВА. Так, я прошу виключити мікрофон.

Шановні народні депутати, відповідно до домовленості... відповідно до домовленості керівників фракцій я оголошую перерву до 12.30.

О 10.30 керівників всіх фракцій прошу зібратися в кабінеті Голови.

ПІСЛЯ ПЕРЕРВИ

ГОЛОВА. Шановні народні депутати, тут дуже важко проінформувати зараз вас про результати переговорів. Ми на якісь певні проміжні, там, домовленості виходимо. І пропозиція керівників фракцій - продовжити роботу о 16-й годині, зараз щоб ще попрацювали там.

Тому ранкове засідання Верховної Ради дозвольте оголосити закритим. І продовжимо нашу роботу на вечірньому засіданні о 16-й годині. А тим, що записались, вдовольнитися тим, що вони записалися.