Засідання N 47(вечірнє)

Опубліковано 17. 12. 2002

ЗАСІДАННЯ СОРОК СЬОМЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

17 грудня 2002 року, 17.55 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України ЛИТВИН В.М.

ГОЛОВА. Прошу, шановні колеги, займайте свої робочі місця і підготуватись до реєстрації. Прошу сідати на свої місця! Якими словами вас ще вмовляти? Шановні колеги, сідайте на свої місця!

Прошу підготуватись до реєстрації. Ввімкніть систему "Рада". Прошу зареєструватися.

17:56:28

Зареєструвалося -322

В залі зареєстровано 322 народних депутати, вечірнє засідання Верховної Ради оголошую відкритим. Прошу повернути мою картку, ще раз.

Шановні колеги, Тимчасова лічильна комісія плідно працює над підрахунком голосів. Через те доведеться чекати. Коли вони завершать роботу, вони скажуть нам і оголосять результати. Так що я прошу ще зробити перерву на 30 хвилин.

ПІСЛЯ ПЕРЕРВИ

ГОЛОВА. Продовжуємо наше засідання.

Слово має голова Тимчасової лічильної комісії Володимир Заєць.

Будь ласка, увімкніть мікрофон Володимира Зайця.

18:57:04

ЗАЄЦЬ В.В.

Шановні народні депутати! Дозвольте ознайомити вас з результатами голосування. Протокол номер 2 засідання Тимчасової лічильної комісії Верховної Ради України. Присутні : голова Тимчасової лічильної комісії Заєць, заступник голови Терещук, секретар Хоменко. Члени Тимчасової лічильної комісії Іоффе, Миримський, Потапов, Свято, Шкіра.

Слухали про підсумки іменного голосування проектів Постанов про звільнення Стельмаха з посади голови Національного банку України та призначення Тігіпко на посаду голови Національного банку України, про голів і перших заступників голів комітетів Верховної Ради України четвертого скликання, голову і першого заступника Голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, про скасування результатів голосування за Постанову Верховної Ради України від 21 листопада 2002 року про прийняття у другому читанні проекту Закону України про Державний бюджет України на 2003 рік.

На підставі результатів іменного голосування Тимчасова лічильна комісія встановила:

кількість народних депутатів України, повноваження яких визнані - 449,

кількість народних депутатів України, які одержали бюлетені для іменного голосування щодо проекту Постанови Верховної Ради України про звільнення Стельмаха з посади голови Національного банку України - 257,

кількість народних депутатів України, які взяли участь у голосуванні щодо проекту Постанови Верховної Ради України про звільнення Стельмаха з посади голови Національного банку України - 246,

кількість іменних бюлетенів, визнаних недійсними - 3,

кількість народних депутатів України, які одержали бюлетені для іменного голосування щодо проектів постанов Верховної Ради України про призначення Тігіпка на посаду голови Національного банку України, про голів і перших заступників голові комітетів Верховної Ради України 4-го скликання, голову і першого заступника голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, про скасування результатів голосування за постанову Верховної Ради України від 21 листопада 2002 року, про прийняття у другому читанні проекту закону України про Державний бюджет України на 2003 рік - 257,

кількість народних депутатів України, які взяли участь у голосуванні щодо проектів постанов Верховної Ради України про призначення Тігіпка на посаду голови Національного банку, про голів і перших заступників голів комітетів Верховної Ради України 4-го скликання, голову і першого заступника голови спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, про скасування результатів голосування за постанову Верховної Ради України від 21 листопада 2002 року "Про прийняття у другому читанні проекту Закону України "Про держаний бюджет України на 2003 рік" - 244. Кількість іменних бюлетенів, визнаних недійсними, 2.

Проект постанови Верховної Ради України про звільнення Стельмаха з посади голови Національного банку України: за - 232, проти - 10, утримався 1.

Проект постанови Верховної Ради України про призначення Тігіпка на посаду голови Національного банку України: за - 232, проти 10, утримався -0.

Проект постанови Верховної Ради України про голів і перших заступників голів комітетів Верховної Ради України 4-го скликання, голову і першого заступника глави спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації 229 - "за", "проти" - 12, "утримався" - один.

Проект постанови Верховної Ради України про скасування результатів голосування за Постанову Верховної Ради України від 21 листопада 2002 року про прийняття у другому читанні проекту Закону України "Про державний бюджет України на 2003 рік" - "за" - 227, "проти" - 13, "утрималось" - 2.

Відповідно до глави 3.6 Регламенту Верховної Ради України тимчасова лічильна комісія вирішила: постанови Верховної Ради України "Про звільнення Стельмаха з посади Голови Національного банку України", "Про призначення Тігіпка на посаду Голови Національного банку України", "Про голів і перших заступників голів комітетів Верховної Ради України четвертого скликання, голову і першого заступника голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", "Про скасування результатів голосування за Постанову Верховної Ради України від 21 листопада 2002 року про прийняття в другому читанні проекту закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рік" вважати такими, що прийняті в цілому." Голова тимчасової комісії - підпис, заступник голови тимчасової комісії - підпис, секретар, члени - підписи. Дякую за увагу. (Оплески)

ГОЛОСИ З МІСЦЯ. Ганьба, ганьба, ганьба!

ГОЛОВА. Шановні колеги, я думаю, що у всіх нас настрій відповідний. Хай так. Вечірнє засідання Верховної Ради України оголошую закритим. Завтра продовжимо роботу о 10 годині.