Насамперед Спікер Парламенту України висловив вдячність за підтримку України з боку Ради Європи, а також Дідьє Рейндерсу — за особисту долученість до створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України.

«Рада Європи — перша та єдина нині міжнародна організація, яка відреагувала на повномасштабне російське вторгнення у лютому 2022 року вилученням держави-агресора зі свого складу», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Водночас він зауважив, що для України важливими є збереження на порядку денному Ради Європи питання протидії державі-агресору, робота з притягнення російського політичного та військового керівництва до відповідальності й активне залучення Ради Європи до міжнародних зусиль щодо повернення в Україну незаконно викрадених і депортованих українських дітей.

Голова Верховної Ради України висловив вдячність за співпрацю, яка існує між Україною та Радою Європи, у частині захисту прав людини й громадянина: «Європа не знала таких масштабних порушень прав людини й громадянина, які скоює російська федерація в Україні».

«Попри вигнання держави-терориста з Ради Європи, голос організації має голосно звучати, засуджуючи кожний злочинний крок агресора, і на кожен прояв російського терору», — акцентував Руслан Стефанчук, додавши, що важливою залишається роль Ради Європи у спільних зусиллях цивілізованого світу щодо санкційного й дипломатичного тиску на росію.

Насамкінець під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо теперішнього та майбутнього Ради Європи.