«Із першого дня вторгнення — як десять років тому, так і два роки тому, Туреччина з Україною», — наголосив Голова Верховної Ради України, висловивши вдячність за це особисте лідерство Президенту Турецької Республіки й за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Окрім того, Спікер Парламенту України подякував за підтримку України на шляху до Організації Північноатлантичного договору. 

Під час зустрічі сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, імплементацію Формули миру та питання звільнення заручників кремля. 

«Важливими залишаються подальші зусилля, зокрема, і Туреччини, спрямовані на звільнення військовополонених і політичних бранців кремля, зокрема, Першого заступника Голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла», — зауважив Руслан Стефанчук. 

Окрім того, він висловив вдячність Туреччині за підтримку ініціативи й за лідерство турецької сторони у межах імплементації пункту щодо продовольчої безпеки. «Україна прагне чесного й справедливого миру, але не в обмін на власні території», — зауважив Голова Верховної Ради України. 

Водночас Спікер Парламенту України заявив, що Україна дуже розраховує на особисту участь Президента Туреччини у Глобальному саміті миру. 

Зі свого боку, Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган відзначив високий рівень співробітництва між двома країнами, невідʼємним складником якого є взаємодія між турецьким і українським Парламентами.

Реджеп Таїп Ердоган акцентував, що Туреччина з моменту вторгнення росії у Крим виступила на підтримку територіальної цілісності й суверенітету України. Також він запевнив, що масштабна підтримка України продовжуватиметься.

Насамкінець Реджеп Таїп Ердоган зауважив, що Туреччина принципово підтримує Формулу миру Президента України Володимира Зеленського.