Насамперед Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко висловив вдячність Королівству Нідерланди за прийняття найближчим часом міністерської конференції «Відновлення справедливості для України»: «Важливо тримати на міжнародному порядку денному ініціативу створення спеціального трибуналу». 

Перший віцеспікер акцентував на потребах у сфері оборонної допомоги, зокрема, боєприпасах, системах протиповітряної оборони й артилерії. «Захист українського неба — дуже суттєвий для економіки та повернення переселенців додому», — зауважив він. 

Олександр Корнієнко наголосив, що Україна вітає резолюцію Парламенту Нідерландів, який взяв на себе провідну роль щодо питання використання російських активів для відновлення економіки України, адже російська федерація має відшкодувати збитки. 

Також під час зустрічі сторони обговорили інтеграцію України до Європейського Союзу й НАТО. «Серед наших очікувань — отримання запрошення на вступ до Альянсу на Вашингтонському саміті», — зазначив Олександр Корнієнко. 

Крім того, він проінформував колег про актуальну безпекову ситуацію та наслідки ворожих атак. Також Перший заступник Голови Верховної Ради України розповів докладніше про проєкти щодо підтримки ветеранів та Всеукраїнську програму ментального здоров'я Першої леді України Олени Зеленської.

У зустрічі також взяв участь голова підкомітету з питань газової, газотранспортної галузі та політики газопостачання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин.