Насамперед Спікер Парламенту України Руслан Стефанчук висловив вдячність Словенії за допомогу Україні у протидії російській збройній агресії, а також особисто Голові Державних Зборів Республіки Словенія за приєднання до відкритого листа до Спікера Палати Представників США Майка Джонсона щодо внесення на розгляд Палати Представників Конгресу США законопроекту про міжнародну допомогу США, який передбачає асигнування у розмірі 60,06 мільярда доларів для допомоги Україні.

Також сторони обговорили оборонну підтримку. Голова Верховної Ради України акцентував на важливості вже наданих Словенією пакетів військової допомоги Україні. «Водночас Сили безпеки й оборони України потребують додаткових одиниць бойової техніки», — наголосив він, окресливши нагальні потреби Збройних Сил України. 

Окрім того, співрозмовники порушили питання впровадження подальших санкцій  проти російської федерації. «Важливо продовжувати тиск на рф, щоби послабити її здатність фінансувати війну», — зауважив Руслан Стефанчук. 

Голова Верховної Ради України зазначив, що Україна цінує підтримку Словенією української Формули миру, а також розраховує на подальшу активну участь Словенії у всіх форматах консультацій щодо української ініціативи та у робочих групах за пунктами Формули. 

Насамкінець сторони обговорили відбудову України. Зі свого боку, Спікер Парламенту України подякував за вже реалізовані проекти у Харківській і Житомирській областях, а також висловив сподівання на подальшу залученість Словенії до відновлення українських міст.