Насамперед Спікер Парламенту України висловив вдячність Президентці Федеральної Ради Австрії Маргіт Гьоль за особистий приклад великої людяності — у 2022 році вона прихистила у своєму домі сім’ю українського військового. Також Руслан Стефанчук подякував за активну допомогу громадянам, які були змушені виїхати з України й знайшли прихисток в Австрії. 

Водночас під час зустрічі Голова Верховної Ради України закликав до особистого сприяння у посиленні гуманітарної підтримки громад в Україні. «Будь-яка гуманітарна допомога: автомобілі швидкої допомоги, сміттєвози, будівельна та комунальна техніка, протезування, реабілітація — є для нас дуже цінною та необхідною», — зауважив він. 

Окрім того, сторони обговорили питання європейської інтеграції України, реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського. «Україна була б вдячна за допомогу нам у залученні країн Азії, Африки та Латинської Америки до імплементації Формули миру», — наголосив Руслан Стефанчук. 

Насамкінець співрозмовники детально зупинилися на посиленні санкцій щодо рф. Голова Верховної Ради України закцентував на двох аспектах. По-перше, необхідна глобальна заборона на постачання до рф товарів подвійного призначення, а по-друге — варто унеможливити обхід росією санкцій.