Під час зустрічі сторони порушили багато питань, передусім приділивши увагу ролі та місцю Ради Європи у сучасній європейській політичній архітектурі.

Водночас значну увагу приділили ракетному терору росії та всім злочинам, які агресор скоює на українській землі. «Попри вигнання держави-терориста з Ради Європи, — голос організації має голосно звучати, засуджуючи кожний злочинний крок агресора», — висловив переконання Голова Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук особливо відзначив, що Рада Європи — міжнародна організація, яка відреагувала на повномасштабне російське вторгнення у 2022 році виключенням держави-агресора зі складу своїх членів.

Також він відзначив підтримку з боку Ради Європи та експертизу організації у роботі з удосконалення українського законодавства, відповідно до найкращих європейських стандартів. Руслан Стефанчук зауважив, що ця робота триває.

Насамкінець окрему увагу сторони приділили розробці компенсаційного механізму завданих Україні збитків та конфіскації активів рф в іноземних державах.