Насамперед Спікер Парламенту України Руслан Стефанчук подякував за всебічну підтримку України й особливо — за збільшення фінансування оборонної допомоги Україні у німецькому бюджеті на 2024 рік та нещодавно надані оборонні пакети. «Критично важливо не зменшувати допомогу нашій державі», — наголосив він.

«Війна продовжується — й Україна потребуватиме подальшої підтримки: і фінансової, і військової», — зауважив Руслан Стефанчук, додавши, що Україна очікує на ці рішення, зокрема, щодо підтримки озброєнням.

Сторони обговорили реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Руслан Стефанчук зазначив, що важливо, що Німеччина підтримує цю мирну Українську ініціативу, а також висловив сподівання на активну участь Німеччини у глобальному саміті, присвяченому цій Формулі миру.

Окрему увагу під час зустрічі приділили питанням міжпарламентської співпраці й політичної підтримки Бундестагу, а також євроатлантичній та європейській інтеграції України. 

Голова Верховної Ради України висловив вдячність за чітку й лідерську позицію Німеччини щодо всіх рішень на підтримку поступу України в Європейський Союз. Зокрема, сторони обговорили подальші кроки на шляху України до повноправного членства в Євросоюзі.