Насамперед Спікер Парламенту України акцентував, що сьогодні міста України, зокрема, і Київ, були під черговою масованою атакою ворога, наголосивши на важливості військової підтримки України. 

Руслан Стефанчук висловив вдячність Європейському Союзу та його державам-членам за вже надану Україні оборонну допомогу. «Продовження практичної реалізації спільного плану ЄС і прискорення поставок артилерійських боєприпасів в Україну — пріоритет», — зауважив він, детально окресливши основні потреби України, серед яких системи ППО, ракети великої дальності, сучасні бойові літаки, артилерія та боєприпаси. 

Також під час зустрічі Голова Верховної Ради України привітав ухвалення рішення ЄС щодо фінансового інструменту для України: «Це важливий акт підтримки для України, що дає можливість фінансово планувати своє майбутнє. Це також важливий сигнал у москву для путіна, що спільна підтримка України є сильною». 

Окремо сторони порушили питання подальших практичних кроків у світлі історичного рішення Європейської Ради про відкриття переговорів про вступ України в Євросоюз. «Україна вітає початок скринінгу українського законодавства щодо його відповідності acquis ЄС та очікує на невідкладне затвердження переговорної рамки після оцінки Єврокомісією виконання Україною законодавчих змін», — наголосив Спікер Парламенту України. 

Окрім того, Руслан Стефанчук та Жозеп Боррель обговорили питання реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського, безпекові гарантії ЄС, санкції проти рф і конфіскацію активів росії. 

«Ми цінуємо позицію «Великої Сімки», до якої долучилися дуже багато країн щодо надання Україні гарантій безпеки. Перші кроки вже зроблені», — акцентував Спікер Парламенту України, додавши, що Україна очікує на вирішальну роль Євросоюзу щодо забезпечення безпекових гарантій для України. 

«Санкцій важлива не кількість, а якість. росія відчує економічний біль тоді, коли не зможе через інші країни долати ці санкції», — зазначив водночас Руслан Стефанчук, висловивши сподівання, що у найближчому санкційному пакеті будуть усунені всі можливості обходу цих санкцій. 

Насамкінець Голова Верховної Ради України повідомив, що Україна планує провести найближчим часом Саміт миру та була б вдячна за активну у цьому участь Євросоюзу й особисте сприяння щодо залучення до заходу й інших країн, зокрема, Глобального Півдня.