Насамперед Голова Верховної Ради України висловив вдячність Болгарії за практичну підтримку України та військово-технічну допомогу, а також привітав виконання угоди про передачу Україні броньованої техніки.

«Для України, для збереження життів українських громадян нові поставки оборонної продукції є надважливими», — наголосив Руслан Стефанчук.

Під час зустрічі сторони також обговорили шлях України до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору.

Спікер Парламенту України подякував Болгарії за підтримку руху України й рішення Євросоюзу про надання Україні 50 мільярдів євро допомоги.

Окрему увагу під час розмови приділили притягненню російської федерації до міжнародно-правової відповідальності та розробці національного законодавства задля конфіскації заморожених і суверенних російських активів. «російські активи мають бути спрямовані на компенсацію наслідків російської агресії, оборону та відновлення України», — зауважив Руслан Стефанчук.

Водночас він зауважив, що розраховує на допомогу та сприяння Болгарії у процесі повернення незаконно депортованих українських громадян. 

У спільній заяві після зустрічі Голова Народних Зборів Республіки Болгарія Росен Желязков висловив безумовну підтримку українського народу, «який веде жорстоку боротьбу у війні, яка палає у Європі у 21 столітті».

«Болгарія беззастережно підтримує територіальну цілісність України, не визнає жодних зазіхань росії та наміру рф провести вибори на окупованих територіях України», — наголосив Росен Желязков, акцентувавши, що Болгарія всіляко підтримуватиме Україну у її боротьбі та економічно підтримуватиме тих біженців, які переховуються у Болгарії від війни.

Також він заявив, що Болгарія підтримуватиме Україну на її шляху до інтеграції в Європейський Союз: «Будемо робити все можливе для підтримки тих цінностей, які сьогодні Україна захищає ціною своїх життів».