Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, шлях України до повноправного членства в Організації економічного співробітництва та розвитку, реалізацію затвердженої програми, втілення в Україні необхідних реформ, а також відбудову України та реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

«Україна перебуває на порозі дуже сумної дати — другої річниці з моменту повномасштабного вторгнення. Україна обʼєднала й продовжує обʼєднувати навколо себе коаліцію країн, які підтримують нашу державу у цій боротьбі», — наголосив насамперед Голова Верховної Ради України, висловивши вдячність, що ОЕСР є частиною цієї коаліції.

«Організація економічного співробітництва та розвитку — унікальна міжнародна організація, на думку та висновки якої зважають Євросоюз, Міжнародний валютний фонд, Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, США, «Велика Сімка», — акцентував Голова Верховної Ради України, зауваживши, що візит Генсекретаря ОЕСР є важливим сигналом.

Спікер Парламенту України подякував за рішучу реакцію Організації із засудженням варварської агресії росії проти України, а також за перегляд ОЕСР усіх механізмів співпраці з росією та білоруссю.

Окрім того, під час зустрічі Руслан Стефанчук акцентував, що Україна продовжує рухатися до набуття повноправного членства в ОЕСР. «Членство України в ОЕСР — це маркер готовності до вступу в ЄС. На цьому шляху робимо кроки, передусім продовжуємо роботу з реалізації Програми ОЕСР для України, яку разом запустили торік», — зазначив він, повідомивши, що Уряд затвердив План заходів із її реалізації — це 129 пунктів за різними сферами: від державного регулювання до розвитку науки й освіти.

Зокрема, у Верховній Раді України створено парламентську групу, відповідальну за взаємодію з ОЕСР, головою якої буде Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Руслан Стефанчук висловив сподівання, що ця група дасть вагомі результати, а також й у питанні багатосторонньої координаційної роботи щодо залучення платформи донорів для допомоги Україні — відбудови та відновлення, що є складником загального бачення, яке міститься у Формулі миру Президента України Володимира Зеленського.

«Україна розраховує на підтримку та продовження спільної роботи з ОЕСР у межах багатосторонньої координаційної платформи донорів для допомоги України», — зазначив насамкінець Голова Верховної Ради України.