Насамперед Руслан Стефанчук наголосив, що цей візит є проявом потужної солідарності з Україною та Верховною Радою України. Він висловив вдячність за ту співпрацю, яка демонструється останнім часом Парламентською Асамблеєю ОБСЄ. 

Водночас він акцентував, що рішення провести сьогодні в Українському Парламенті засідання Спеціального комітету «Парламентська група підтримки України» є важливим сигналом підтримки України. 

Під час зустрічі Руслан Стефанчук акцентував на пріоритетних для України питаннях, зокрема, консолідація військової, політичної та економічної підтримки України в умовах російської агресії, а також сприяння реалізації цілей Української Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Окрім того, він наголосив на важливості притягнення рф до відповідальності за нормами міжнародного права й підтримки деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь й інших тимчасово окупованих територій України, повернення незаконно депортованих українських дітей додому й посилення санкційного тиску на рф і подальшої консолідації міжнародної ізоляції росії: «росія має понести відповідальність за те, що вона зробила в Україні». «Країна, яка так зухвало руйнує систему міжнародного права, має отримати жорстку відповідь саме від системи міжнародного права — у цьому є справедливість», — зазначив Руслан Стефанчук. 

Окремо сторони обговорили так звані «вибори» на тимчасово окупованих територіях України: «Розраховую на офіційну реакцію ПА ОБСЄ з рішучим засудженням спроб рф провести ці «вибори». 

Насамкінець Спікер Парламенту України закликав Президентку ПА ОБСЄ й очолювану нею Асамблею бути рішучими й послідовними у справі примусу росії до припинення агресії шляхом повного блокування її присутності й діяльності у міжнародних організаціях: «Необхідно ухвалити відповідні поправки до Правил процедури ПА ОБСЄ».