Насамперед Спікер Парламенту України привітав колегу з обранням на посаду.

Під час розмови у форматі відеоконференції сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, санкційний тиск на російську федерацію та його посилення. Руслан Стефанчук подякував за підтримку Північною Македонією всіх санкцій Європейського Союзу проти росії.

Окрім того, Голова Верховної Ради України приділив увагу всім жорстоким злочинам, до яких вдається росія на українській землі. Руслан Стефанчук звернувся із закликом сприяти процесу визнання росії країною-терористом. «Розраховую на подальшу тверду підтримку Північної Македонії необхідності ізоляції росії у міжнародних організаціях», — додав він.

Також очільники парламентів обговорили питання європейської інтеграції. Голова Верховної Ради України висловив переконання, що і Україна, і Північна Македонія за всіма критеріями мають бути в Європейському Союзі: «І завдання наших парламентів — втілити всі необхідні законодавчі зміни».

Водночас Руслан Стефанчук висловив вдячність за підтримку Північною Македонією запропонованої Президентом України Формули миру.

«Наші країни мають активний політичний діалог й успішну співпрацю міжпарламентських груп дружби та комітетів», — наголосив Голова Верховної Ради України, додавши, що важливо зберігати й посилювати цей напрям.

Спікер Парламенту України також висловив особисту вдячність за сприяння та участь Йована Мітреського у відкритті 24 листопада 2022 року у македонському Собранії виставки — «Україна пам’ятає — світ визнає!», присвяченої Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Під час розмови Руслан Стефанчук зауважив, що з листопада 2022 року парламенти ряду європейських країн та Європарламент ухвалили резолюції щодо Голодомору, визнавши його геноцидом або злочином проти українського народу. Він звернувся щодо особистого сприяння Йована Мітреського у питанні визнання Північною Македонією Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.

Насамкінець Голова Верховної Ради України подякував Північній Македонії за послідовну підтримку України та всіх українських ініціатив, а також за надану практичну допомогу у протистоянні державі-агресору.