У межах робочого візиту Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з Першою заступницею Спікера Сенату Меї Лі Вос та Віцеспікеркою Палати представників Рулін Каммінгою Генеральних Штатів Королівства Нідерланди.

Перший віцеспікер поінформував про нинішню безпекову ситуацію і масштабні атаки ворога по українських містах. Також він наголосив на потребі посилення військової допомоги для захисту українських людей, які зазнають терору від окупантів.

Сторони обговорили важливість реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Вона залишається єдиним реалістичним і всеосяжним планом відновлення територіальної цілісності України та гарантування безпеки й справедливості для всієї міжнародної спільноти. Олександр Корнієнко висловив очікування на участь Нідерландів у Глобальному саміті миру. 

Водночас він акцентував, що необхідно зберегти на міжнародному порядку денному ініціативу створення спеціального трибуналу щодо злочинів агресії: «Покарання за зло агресії проти України — складник повної відповідальності».

«2024 рік — це другий рік повномасштабного вторгнення росії в Україну та десять років війни держави-терориста проти нашої країни», — наголосив Олександр Корнієнко, запросивши Парламент Нідерландів долучитися до всесвітньої кампанії та 24 лютого ухвалити резолюцію на підтримку України: «Резолюція могла б включати пункти про оборонну співпрацю, санкційну політику, конфіскацію заморожених російських активів».

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України подякував Парламенту й Уряду Королівства Нідерланди, а також народу за надану гуманітарну, фінансову та військову підтримку Україні:

«Кожне рішення та дія наближає нас, весь світ, до справедливої перемоги над злом».

До складу делегації входять народні депутати України: Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, заступниця Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк, член Комітету з питань антикорупційної політики Олексій Жмеренецький і член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин.