Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, подальшу військову підтримку України та Формули миру Президента України Володимира Зеленського, а також шлях України до НАТО й посилення санкційного тиску проти російської федерації. 

Голова Верховної Ради України повідомив, що невдовзі норвезький Уряд має надати Парламенту Норвегії пропозиції щодо перерозподілу допомоги у межах «Програми Нансена» на користь військового компоненту. Він висловив упевненість, що норвезька зброя та передові технології і надалі відіграватимуть критичну роль на полі бою в Україні. 

Водночас Руслан Стефанчук закликав розглянути можливість розширення «Програми Нансена» загалом. 

«Україна дуже цінує, що Норвегія є одним із лідерів у наданні допомоги Україні. Але водночас для нас вкрай важлива подальша оборонна підтримка союзників, її збільшення, адже росія веде війну на виснаження», — наголосив Спікер Парламенту України, зауваживши, що вчорашня атака на Харків й інші українські міста лише підтверджує терористичні наміри агресора. 

Окрім того, Руслан Стефанчук акцентував, що Україна дуже цінує підтримку Норвегією Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Він додав, що було б цінним, аби Норвегія продовжувала й надалі опікуватися питаннями підтримки конкретних пунктів плану, зокрема, щодо продовольчої безпеки. 

Водночас Спікер Парламенту України зазначив, що Україна дуже розраховує на потужне рішення, яке має відбутися під час Саміту у Вашингтоні, присвяченому 75-ій річниці створення Альянсу. «Отримання Україною запрошення у НАТО посилить не лише Україну, а й увесь Альянс», — наголосив Руслан Стефанчук. 

Насамкінець Голова Верховної Ради України подякував, що рівень відносин між Норвегією та Україною, зокрема, і парламентами, залишається на найвищому рівні.