Насамперед Спікер Парламенту України подякував за успішне проведення «Діалогів Жана Моне» в Україні наприкінці минулого року. 

Руслан Стефанчук акцентував, що Український Парламент і надалі готовий втілювати законодавчі зміни у справі перетворення Парламенту на прозорий, підзвітний та ефективний законодавчий інститут, відповідно до кращих європейських практик парламентаризму. «Усі рекомендації, які обговорювали на «Діалогах Жана Моне», ми проговорили й на рівні Верховної Ради України — готуємо відповідні зміни до законопроектів, які можуть втілити дуже багато із цих рекомендацій», — зауважив він. 

Окрему увагу сторони приділили європейській інтеграції України. «Верховна Рада України відіграє одну з основних ролей у цьому процесі», — наголосив Голова Верховної Ради України, висловивши сподівання на високий рівень підтримки у питанні імплементації українського законодавства до європейського. Спікер Парламенту України подякував особисто Пету Коксу та Європарламенту за ту підтримку, яку Україна отримує впродовж усього часу на шляху до Європейського Союзу. 

Також Руслан Стефанчук порушив питання продовження санкційного тиску на російську федерацію. Він повідомив, що нині готується 13-ий пакет санкцій, зауваживши, що важливо запровадити такі обмеження проти росії, які неможливо обійти. 

Наостанок Голова Верховної Ради України закликав обʼєднати зусилля навколо продовження надання допомоги Україні — військової, фінансової й гуманітарної. «Війна виснажує та без підтримки наших союзників перемогти росію буде дуже й дуже складно», — наголосив Руслан Стефанчук, висловивши сподівання на реалізацію рішення про виділення 20 мільярдів євро у межах Європейського Фонду миру, постачання артилерійських боєприпасів, а також схвалення Ukraine Facility, щоб Україна могла отримати перші кошти вже у першому кварталі 2024 року.