Насамперед під час зустрічі з представниками дружніх країн — омбудсманами, заступниками омбудсманів і спеціалістами з питань прав людини — Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко наголосив на злочинах, що чинить агресор на території України проти її громадян — проти мирного населення, дітей, дорослих і військових. 

«Наша держава — це один із прикладів проблеми світового масштабу. Відбувається формування коаліції зла, що у майбутньому може діяти проти гуманізму, демократії й вибору людей», — зауважив Перший віцеспікер, додавши, що зараз дуже важливо, щоби продовжувалася робота над поверненням питання прав людини до світового порядку денного шляхом спільних дій омбудсманів. «Ми відкриті до цих процесів. Зокрема, Український Парламент завжди допомагатиме в усіх запитах, які надає Офіс Омбудсмана України», — зазначив він. 

Окрім того, Олександр Корнієнко проінформував, що триває просування щодо теми прав меншин, зокрема, невдовзі відбудеться голосування за оновлену редакцію Закону України «Про національні меншини (спільноти) України». Він також повідомив, що Верховна Рада України активно працює над збільшенням рівних можливостей — відбуваються дискусії щодо законодавства про цивільні партнерства. 

Перший заступник Голови Верховної Ради України запевнив, що українська інституція омбудсмана буде лише підсилюватися. 

Насамкінець він висловив вдячність за діалог і конкретні пропозиції подальшої співпраці: «Маємо продемонструвати загальну силу захисту прав людини всі разом».