У межах робочого візиту Спікер Парламенту України разом із Керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком провів зустріч із Головою Політичного Комітету республіканців у Сенаті Джоні Ернст, Співголовою Комітету із закордонних справ Сенату Джимом Рішем, Співголовою Комітету зі збройних сил Роджером Вікером, Співголовою Комітету з асигнувань Сьюзен Коллінз, Заступником лідера республіканців у Сенаті Джоном Туном, сенатором Маркуейном Малліном. 

Під час розмови сторони значну увагу приділили не лише важливості подальшої фінансової підтримки України, але й ситуації на полі бою. 

Голова Верховної Ради України зауважив, що українські воїни вже звільнили понад 50% раніше окупованої території: «І для просування нам потрібна зброя». 

«росія прагне навʼязати свій формат війни — війни на виснаження. Ми не можемо цього допустити», — наголосив Спікер Парламенту України. 

Саме тому Руслан Стефанчук закликав обʼєднуватися довкола підтримки України, а, значить, підтримки демократії. 

Водночас серед нагальних оборонних потреб України він окреслив важливість надання систем протиповітряної оборони, артилерійських боєприпасів, танків та бронетехніки. 

Зі свого боку, сенатори запевнили, що бюджетні процеси, які відбуваються нині у Конгресі США, не відображаються на загальному розумінні необхідності продовження надання допомоги нашій державі: «І ці процеси не впливають на наявну двопартійну підтримку України».