Голова Верховної Ради України зустрівся у межах робочого візиту із членами Палати представників Конгресу США, об’єднаними в Український кокус

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
Опубліковано 06 грудня 2023, о 08:00


Насамперед Спікер Парламенту України Руслан Стефанчук висловив вдячність Конгресу Сполучених Штатів Америки та всьому американському народові за допомогу, яка надається Україні. 

Зокрема, за 22,9 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки, та особливо оборонну допомогу, яка сягнула вже понад 44 мільярди доларів. 

«Зупинки подальшої підтримки не можна допустити, адже ми боремося за демократичні цінності, які сьогодні обʼєднують увесь світ», — наголосив Голова Верховної Ради України. 

Саме тому Руслан Стефанчук звернувся з проханням невідкладно розглянути бюджетний запит Адміністрації Президента США про фінансування додаткових видатків на допомогу Україні обсягом понад 61 мільярд доларів, який є життєво необхідним для продовження звільнення України від російських загарбників.

Окрім того, Спікер Парламенту України зауважив про запити України щодо додаткової військової та оборонної допомоги, передусім — це системи протиповітряної оборони й артилерія великого радіусу дії. 

Водночас Руслан Стефанчук запевнив американських колег, що Україна стоїть на незворотньому шляху реформ: «Вони потрібні нам. Україна втілює та втілюватиме всі законодавчі зміни, необхідні для поступу в ЄС та НАТО. Україна так само відкрита у питанні підзвітності за всю отриману допомогу». 

Також він зазначив, що найважливішими словами, почутими під час розмови, були запевнення, що США будуть разом з Україною весь час, до спільної перемоги. 

«У двобої між демократією та диктатурою має перемогти демократія», — акцентував насамкінець Голова Верховної Ради України під час робочої зустрічі із членами Палати представників Конгресу США, об’єднаними в Український кокус.

 

Повернутись до публікацій