«Інтеграція до Європейського Союзу та НАТО є не просто магістральними напрямами руху України, але й гарантіями її безпеки, розвитку та благополуччя громадян», — про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив під час свого другого за останній тиждень візиту до Брюсселя.

Після зустрічей 28 листопада з Президенткою Європейського Парламенту Робертою Мецолою та лідерами парламентських фракцій Європарламенту, які підтримали початок переговорів про вступ України до Євросоюзу, 4 грудня Руслан Стефанчук провів окремі зустрічі й переговори із Головою Європейської Ради Шарлем Мішелем, а також Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

«Україна посідає чільне місце на порядку денному європейських і євроатлантичних інституцій, динаміка нашого поступу до ЄС і НАТО є безпрецедентно високою», — наголосив Спікер Українського Парламенту, за результатами проведених у Брюсселі зустрічей.

Триває системна й динамічна законодавча робота з упровадження високих стандартів Євросоюзу й НАТО. На додаток до вже прийнятих законів, уже найближчим часом у Верховній Раді України буде проголосовано важливі акти щодо НАБУ, декларування та національних меншин.

«Наш діалог із партнерами вкотре засвідчив, що підтримка України у її боротьбі з російською агресією залишатиметься непохитною. Нам також важливо, що партнери відзначають наші успіхи, які досягаються навіть у цих непростих умовах. І ми готові зберігати цю позитивну динаміку», — додав Руслан Стефанчук.

За його словами, із керівництвом Євросоюзу та НАТО було детально обговорено процес та етапи інтеграції України в європейський і євроатлантичний простір, надання гарантій безпеки, реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського, потреби, повʼязані з відбудовою зруйнованої агресором інфраструктури.