Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся зі старшим директором NDI в України Марчіном Валецьким, співголовою міжпарламентської ради Україна-НАТО (UNIC) Аудронюсом Ажубалісом та Президентом ПА НАТО Міхалом Щербою, який приїхав до Києва на 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Перший віцеспікер зазначив, що сторони обговорили важливість подальшої роботи в межах UNIC, зокрема, про вже досягнуті кроки та шлях України до ЄС та НАТО. “Український народ давно заявив про свої прагнення стати повноправними членами Євросоюзу та Альянсу — виходив на Майдан і захищав демократичні цінності та свою свободу”, - наголосив Олександр Корнієнко. 


Він також повідомив, що під час зустрічі учасники акцентували увагу на необхідних змінах в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції. “В обох випадках — це політичний процес, а для вступу в НАТО також говоримо про наближення армії до стандартів Організації”, - зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України. 


Олександр Корнієнко підкреслив, що Верховна Рада України завжди тримає у фокусі законодавче питання на нашому шляху до ЄС і НАТО. “Водночас ми потребуємо чіткого плану політичних кроків для наступних дій”, - додав він. 


“Вдячний за підтримку України. Це дуже важливо для всіх нас — для українського народу!”, - наголосив Перший віцеспікер.