Насамперед Спікер Парламенту України наголосив, що подібні візити є особливо важливими у такі скорботні для України дні, коли Україна вшановує жертв Голодомору 1932-33 років. 

«Непокаране зло завжди відроджується. 90 років тому сталінський режим використовував голод як зброю проти українців», — зауважив Руслан Стефанчук, акцентувавши, що сьогодні путінський режим використовує голод як зброю проти світу: «Тому єдність та солідарність з Україною у часи нашої боротьби з агресором є надзвичайно важливими». 

Під час розмови сторони також приділили багато уваги подальшій політичній підтримці України, шляху України до повноправного членства в Євросоюзі й НАТО, питанню створення компенсаційних механізмів, замороження російських активів та притягнення російської федерації до відповідальності, а також підтримки енергетичного сектору України.

«Україна вдячна Литві за всю надану допомогу з початку повномасштабного вторгнення. І ми цінуємо готовність Литви бути з Україною до перемоги й після», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України, зауваживши, що відносини України та Литви — приклад, як разом демонструвати всьому світові єдність у прагненні відстоювати демократичні цінності.