«росія продовжує скоювати злочини в Україні, руйнує енергетичну, портову інфраструктуру та логістичні обʼєкти», — наголосив насамперед Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, зауваживши про важливість продовження оборонної підтримки України. 

Спікер Парламенту України зазначив, що нагальними потребами України нині є системи ППО, ракети великої дальності, артилерія й бойові літаки: «Вкрай важливими є системність і своєчасність оборонних поставок». 

«Україна потребує політичної підтримки. Передусім — у питанні євроатлантичної інтеграції», — акцентував Руслан Стефанчук. Він наголосив, що Україна розраховує отримати на Саміті у Вашингтоні запрошення приєднатися до НАТО. А також висловив сподівання на активне залучення Парламентської асамблеї НАТО, аби допомогти союзникам сформувати консенсус щодо запрошення України приєднатися до Альянсу.

«росія переналаштовує стратегію й хоче перевести цю війну у війну на виснаження», — зауважив Руслан Стефанчук, наголосивши, що саме тому дуже важливо, аби партнери усвідомили, що Україна не може вести такий спосіб війни, тому надання найновітніших технологічних засобів є вкрай важливим, аби переламати хід цієї війни. 

«Як і 90 років тому, росія продовжує використовувати голод, як свою зброю, руйнуючи інфраструктуру України, а також систему й логістику перевезення зерна з України», — зауважив Спікер Парламенту України, наголосивши, що Україна цінує такі візити у дні вшанування 90-их роковин Голодомору 1932-1933 років як візити солідарності й підтримки України. 

Насамкінець Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук звернувся з проханням закликати парламенти та уряди союзників розглянути наявні інструменти впливу на росію у нагальному питанні повернення в Україну незаконно депортованих до росії українських дітей.