Насамперед Спікер Парламенту України висловив вдячність Світовому Конґресу Українців за підтримку нашої держави у боротьбі з російською агресією. Також він подякував за координацію української діаспори у світі, просування України на міжнародній арені, поширення у світі правдивої інформації про Україну та наслідки російської збройної агресії. «Дякуємо за тримання українства у душі за межами України, тому що це дуже важливо, особливо у цей період», — додав він. 

«Ворог може бути подоланий завдяки єдиним, скоординованим з Україною діям наших міжнародних партнерів, союзників і закордонного українства», — наголосив Руслан Стефанчук. 

«Маємо «вбити» російський наратив, шо світ утомився від України», — зауважив Спікер Парламенту України, акцентувавши про важливість продовження водночас військової, фінансової та гуманітарної підтримки України: «Світ не може втомитися від України, тому що українці не втомлюються боронити світ». 

Також сторони окремо приділили увагу зусиллям, спрямованим на належне вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 в Україні. 

Голова Верховної Ради України зазначив, що передусім ідеться про визнання іншими країнами Голодомору геноцидом Українського народу. «Лише впродовж 2022-23 років 17 іноземних парламентів, Парламентська асамблея Ради Європи та Європарламент визнали Голодомор як явище геноциду нашого народу», — повідомив він. 

«Те, що відбувається зараз, — це історична спіраль того, що відбувалося 90 років тому. росія не змінилася, її методи не змінилися, вони продовжують ненавидіти нас і роблять усе, щоби знищити все українське», — акцентував Руслан Стефанчук. 

«Світ має знати правду. Тому разом продовжуватимемо роботу для відновлення історичної справедливості», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України.