Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів робочу зустріч із Головою Комітету у справах Європи Національної асамблеї Франції П'єром-Александером Англадом. 

Перший віцеспікер зауважив, що це символічна зустріч після рекомендації Єврокомісії розпочати переговори про вступ України до Європейського союзу. «Верховна Рада України зосереджуватиметься на євроінтеграційному шляху — це одне із першочергових завдань», — наголосив він. 

Окрім того, Олександр Корнієнко зазначив, що Україна вітає Молдову, яка також виборює право на демократичне майбутнє, із прогресом на шляху до Євросоюзу. «Підтримка Францією наших країн — дуже суттєва для наближення членства в Євросоюзі», — додав він. 

Водночас під час зустрічі Перший заступник Голови Верховної Ради України проінформував колегу про поточну ситуацію в Україні як на полі бою, так і в політичному вимірі, зокрема, щодо приєднання України до Парламентської асамблеї Франкофонії.

У контексті безпекової ситуації Олександр Корнієнко акцентував на атаках ворога по інфраструктурі та терорі мирного населення. «Санкції мають бути не лише збережені, але й посилені. А також відповідальність вищого керівництва росії за злочин агресії неминуча», — зауважив він, висловивши вдячність Франції за послідовну позицію та прагнення боротися з безкарністю.

Також сторони обговорили продовольчу безпеку, яка є важливою як для України, так і всього світу, зокрема, країн Африки. Олександр Корнієнко повідомив, що про це багато йшлося під час зустрічей із парламентаріями на полях засідання 147-ої Асамблеї Міжпарламентського союзу. 

Окремо Перший віцеспікер акцентував на ще одній важливій темі — викраденні російською федерацією українських дітей: «Маємо повернути всіх додому, а ворог має відповісти за ці злочини». 

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко наголосив, що Україна цінує підтримку з боку Національних зборів Франції, зокрема, Комітету у справах Європи: «Розраховуємо на незмінну рішучість Франції підтримувати український народ і надалі».