Сьогодні керівництво Верховної Ради України отримали від Посла Європейського Союзу в Україні Катаріни Матернової  звіт Єврокомісії щодо України в межах Пакету розширення ЄС, який містить рекомендацію розпочати перемовини про вступ України до Євросоюзу.


Під час зустрічі Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко подякував пані Послу за підтримку України та готовність допомогти в питаннях євроінтеграції.


«Україна аплодує рішенню Європейської Комісії рекомендувати Європейській Раді розпочати переговори з Україною про вступ до ЄС. Верховна Рада України невідкладно розпочне консультації з Урядом щодо необхідних кроків задля виконання окреслених у висновках рекомендацій», — зауважив Перший віцеспікер.


Катаріна Матернова зі свого боку привітала керівництво Парламенту з історичною подією та пообіцяла сприяння Євросоюзу у подальшому євроінтеграційному поступі України.


«Ми пишаємося, що ви стільки зробили й готові робити ще більше. І ми готові вам у цьому допомагати», — наголосила пані Посол.


Участь у зустрічі також взяли Віцеспікерка Парламенту Олена Кондратюк та Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний.