«Довгоочікуване визнання прогресу України для вступу до ЄС. Європейська комісія представила Звіт, головне в якому — рекомендувати відкрити переговори про вступ України до Євросоюзу. Це основна теза Звіту», — наголосив Голова Верховної Ради України. 

Руслан Стефанчук висловив переконання, що саме ця рекомендація, заснована на об’єктивній оцінці досягнень України, стане вирішальною при ухваленні політичного рішення лідерами Європейського Союзу у грудні цього року.

«Як кандидат на членство у ЄС, Україна продемонструвала свою здатність ефективно рухатися до поставленої мети. Ми робимо це навіть в умовах безпрецедентних викликів повномасштабної війни, що росія веде проти нас», — зауважив Спікер Парламенту України. 

Окрім того, він нагадав, що ще наприкінці минулого року Парламент схвалив усе системне законодавство для виконання рекомендацій ЄС: «Згодом ми працювали над точковими змінами. Робили це у тісній координації з нашими партнерами, зокрема, Венеційською комісією». 

Голова Верховної Ради України висловив вдячність колегам — народним депутатам України — за пророблену роботу.

«Попереду на нас чекає величезна робота з адаптації національного законодавства до законодавства ЄС. Але ця робота і є нашою стратегічною метою, яку визначив народ України», — наголосив насамкінець Руслан Стефанчук, висловивши переконання, що зберігаючи єдність і діючи як команда однодумців Україна незабаром досягне мети й набуде повноправного членства в Європейському Союзі.