Під час офіційного візиту до Чеської Республіки Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та Президент Парламенту Республіки Молдова Ігор Гросу підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Сторони погодилися розвивати, консолідувати та інтенсифікувати співробітництво з метою врегулювання підтримки парламентських процесів і процедур, включно зі зміцненням інституційної спроможності обох парламентів.

Водночас сторони домовилися співпрацювати задля вдосконалення стандартів парламентських процесів і процедур, що дозволить ефективно інкорпорувати порядок денний інтеграції до Європейського Союзу, а також інтенсифікувати співробітництво у сфері безпеки, зокрема, з трансатлантичними партнерами. Це також стосується забезпечення двосторонніх консультацій та узгодження позицій, у разі необхідності, через представників Сторін, у межах Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Міжпарламентського Союзу, Парламентської Асамблеї Чорноморського Економічного Співробітництва, інших міжнародних і регіональних парламентських організацій. 

Водночас сторони погодилися з важливістю співпраці у контексті війни російської федерації проти України та комплексу заходів із метою взаємної підтримки. Зокрема, щодо підтримки запропонованої Україною Формули миру, яка забезпечить всеосяжний, справедливий і тривалий мир для України та безпеку для всього світу, й визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу. 

Насамкінець сторони домовилися про проведення взаємних візитів на рівні керівництва парламентів, спільні засідання парламентських комітетів, а також тренінги й обмін досвідом, спрямовані на зміцнення професійного потенціалу співробітників секретаріатів обох парламентів.