Під час офіційного візиту до Чеської Республіки Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та Голова Дойлу Парламенту Ірландії Шон О`Фаріл підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Метою є створення спільної основи для підтримки розвитку парламентських процесів і процедур у Верховній Раді України та сприяння розбудові її інституційної спроможності, щоби підтримувати Україну на шляху до перемоги, відновлення територіальної цілісності та суверенітету, післявоєнної відбудови й процесу європейської інтеграції.

Водночас сторони домовилися працювати разом задля підвищення необхідної прозорості та відкритості роботи Верховної Ради України для громадськості; підтримки фахівців Апарату Верховної Ради України у наданні експертної інформації народним депутатам України, як ефективно сприяти виконанню зобов'язань, пов'язаних із процесами європейської інтеграції, а також задля зміцнення інституційної бази для проведення аналізу й досліджень законодавчого процесу на підтримку та в інтересах Верховної Ради України. 

Відповідно, українська та ірландська сторони здійснюватимуть навчальні візити та обмін кращими практиками і досвідом між парламентаріями. 

Насамкінець Парламент України та Дойл Парламенту Ірландії організовуватимуть парламентські конференції, семінари, круглі столи та інші проекти для підтримання ініціатив Євросоюзу, спрямованих на надання демократичної й інституційної підтримки Верховній Раді України.