Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, євроатлантичну інтеграцію України, продовольчу безпеку та міжпарламентську співпрацю. 

Насамперед Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук подякував колезі за участь у Другому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, а також за важливі сигнали у контексті заохочення міжнародної реакції на тривалу окупацію Криму.

«Україна високо цінує участь Турецької Республіки у заснуванні та функціонуванні Міжнародної Кримської платформи», — наголосив Руслан Стефанчук. 

Водночас він акцентував, що українська сторона вдячна Турецькій Республіці за гуманітарну, фінансову й інші види допомоги, яка надається у протистоянні повномасштабній збройній агресії рф.

Під час зустрічі сторони також обговорили Формулу миру Президента України Володимира Зеленського. «Україна цінує готовність Туреччини стати лідером у реалізації другого пункту ініціативи, що стосується продовольчої безпеки», — зауважив Руслан Стефанчук. 

У питанні євроатлантичного шляху України Спікер Парламенту України висловив сподівання на підтримку з боку Туреччини євроатлантичної інтеграції України.