Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, продовження військової допомоги, євроатлантичну інтеграцію України, ефективний механізм конфіскації російських активів, а також реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського. 

Насамперед Спікер Парламенту України наголосив, що Україна цінує підтримку Парламенту Канади та народу Канади у ці складні часи агресії росії. Також він висловив вдячність за продовження поставок військової допомоги Україні й готовність Канади надавати допомогу стільки, скільки потрібно, до перемоги України.

«Наші запити — посилення протиповітряної оборони, потребуємо більше комплексів ППО й ракет до них. А також артилерійські системи та боєприпаси», — зауважив Руслан Стефанчук, акцентувавши, що Україна потребує подальшої допомоги партнерів.  

Окрім того, під час зустрічі сторони приділили велику увагу питанню впровадження ефективного механізму конфіскації російських активів. «Важливо, щоби за прикладом Канади й інші країни почали працювати над механізмом конфіскації активів рф і передачі їх для України», — наголосив Спікер Парламенту. 

«Для нас було б дуже важливо, якби у світлі Вашингтонського саміту Україна отримала підтримку з боку Сенату Канади у вигляді рішення, спрямованого на підтримку шляху України до НАТО», — зауважив Голова Верховної Ради України. 

Насамкінець особлива увага під час зустрічі — реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Руслан Стефанчук акцентував, що Україна дуже розраховує, що вже найближчим часом Канада офіційно оголосить про готовність як до реалізації обраних елементів Формули миру, так і до участі у Саміті, присвяченому реалізації української ініціативи. Також він звернувся до Канади щодо залучення країн Глобального Півдня для участі у реалізації Формули миру.