Насамперед Голова Верховної Ради України наголосив, що цінує рівень підтримки з боку Парламентської асамблеї НАТО. Також він висловив переконання, що під президентством новообраного на посаду Міхала Щерби цей рівень лише зростатиме. 

«Наша мета — досягти максимального прогресу та отримати запрошення приєднатися до НАТО на Саміті, на якому Альянс святкуватиме 75-річчя», — наголосив Голова Верховної Ради України, зауваживши, що для України важлива підтримка Парламентської асамблеї НАТО. 

Також він зазначив, що розраховує на лідерську позицію ПА НАТО у формуванні консенсусу між союзниками щодо запрошення України. «Важливим сигналом було б ухвалення ПА НАТО резолюції із закликом до урядів країн-членів НАТО запросити Україну приєднатися до Альянсу», — акцентував Руслан Стефанчук. 

Окрім того, сторони обговорили подальшу підтримку України. Спікер Парламенту України звернувся до Президента ПА НАТО Міхала Щерби закликати уряди союзників наповнити внесками (грошовими й негрошовими) Трастовий фонд НАТО у межах Комплексного пакету допомоги. 

«Пріоритетним напрямом для нас залишається перехід на західну систему озброєння. Ми дуже хочемо повної синхронізації у цьому з НАТО», — наголосив Голова Верховної Ради України. 

Також під час зустрічі сторони обговорили реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського та питання повернення незаконно депортованих росією українських дітей. 

Насамкінець Руслан Стефанчук звернувся до Парламентської асамблеї НАТО щодо ухвалення рішення про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу.