Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, подальшу оборонну підтримку, євроатлантичну інтеграцію України, реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського, а також посилення санкцій проти російської федерації. 

Насамперед Голова Верховної Ради України наголосив, що високо цінує безпрецедентний пакет підтримки для України — «Програму Нансена», яка продовжує ефективно працювати задля нашої перемоги та європейської безпеки.

Окрім того, він зауважив, що нині на розгляді Стортингу перебуває внесений Урядом Норвегії проект бюджету на 2024 рік. Тому Спікер Парламенту України просив розглянути можливість збільшення у ньому «військової частини» «Програми Нансена» аналогічно тому, як це було зроблено у поточному 2023 році.

«Україна розраховує на подальшу підтримку Норвегією посилення нашої обороноздатності, це передусім — системи ППО, поставки артилерійських снарядів, передача танків і бронетехніки, а також винищувачів F-16», — зауважив Руслан Стефанчук, водночас висловивши вдячність Норвегії за проведення тренувань і реабілітації українських військових. 

У питанні євроатлантичного шляху України Голова Верховної Ради України наголосив, що Україна дуже розраховує на Саміт, який має відбутися у Вашингтоні. Він також звернувся до Стортингу щодо ухвалення певної резолюції про підтримку майбутнього членства України у НАТО й зрозумілих перспектив цього шляху. 

Водночас Руслан Стефанчук подякував за підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського як із боку Парламенту, так й Уряду Норвегії. Він повідомив, що незабаром відбудеться Саміт, присвяченій реалізації Формули миру, та закликав колегу залучити й інші країни до підтримки української ініціативи. 

«Посилення санкцій — це обмеження економічного та військового потенціалу росії», — акцентував Спікер Парламенту України, зауваживши, що будь-які винятки із санкцій створюють прецедент для їх подальшого послаблення. 

Насамкінець Голова Верховної Ради України звернувся до Стортингу Норвегії щодо визнання Голодомору 1932-33 років — геноцидом українського народу, зазначивши, що цього року Україна вшановуватиме 90-ті роковини цієї трагедії.