Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела зустріч із делегацією Світового Конгресу Українців. 

Віцеспікерка зауважила, що Світовий Конгрес Українців (далі — СКУ) — це міжнародна організація українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців у 65 країнах світу.

Із початку повномасштабного вторгнення СКУ надав Україні військову та гуманітарну допомогу на понад 50 мільйонів доларів. 

Під час зустрічі з Першим Віцепрезидентом СКУ Стефаном Романів (з Австралії) та Віцепрезидентом Віторіо Соротюком (із Бразилії), директором Представництва СКУ в Україні Сергієм Касянчуком, Тимішем Мартиненком-Кушлянським та Ольгою Федюк обговорили спільні можливості та дії, зокрема, у країнах Глобального Півдня. 

Зокрема, сторони обговорили ряд питань: гуманітарну допомогу, протидію дезінформації рф, повернення примусово вивезених, викрадених і депортованих росією українських дітей, тему просвіти та освіти, поєднання зусиль української діаспори з національними суспільствами, а також грантові та проектні допомоги. 

Насамкінець під час зустрічі порушили питання вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років та 90-річчя роковин цієї трагедії.