Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, військову допомогу Україні, європейську та євроатлантичну інтеграцію України, а також реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського та відновлення України. 

Насамперед Спікер Парламенту України привітав колегу з обранням на посаду Голови Сенату Іспанії. Також він подякував Іспанії за тверду й послідовну підтримку України з перших днів повномасштабного вторгнення рф і за рішення надати Україні новий пакет військової допомоги. 

Водночас сторони обговорили питання європейської інтеграції України. Голова Верховної Ради України проінформував про стан виконання семи рекомендацій Європейської комісії з урахуванням подальших кроків, визначених у проміжній оцінці. Руслан Стефанчук наголосив, що Україна покладається на проактивність Іспанії із забезпечення єдності країн-членів Євросоюзу навколо рішення щодо початку переговорів про вступ України вже цього року.

«Україна розраховує на фінальну позитивну рекомендацію Єврокомісії у листопаді у межах Пакету розширення-2023 та рішення Європейської ради у грудні про започаткування переговорів про вступ», — наголосив Руслан Стефанчук. 

«Вільнюський саміт НАТО чітко підтвердив, що членство України у НАТО — лише питання часу», — зауважив Спікер Парламенту України, акцентувавши, що спільна декларація, підписана Президентом України та Головою Уряду Іспанії напередодні Вільнюського саміту, є потужним сигналом підтримки шляху України до НАТО. Також він висловив сподівання на активне залучення Іспанії до формування консенсусу щодо запрошення України приєднатися до Альянсу на Саміті НАТО у Вашингтоні.

Водночас у фокусі уваги зустрічі — реалізація Формули миру Президента України Володимира Зеленського та питання відбудови України. Голова Верховної Ради України висловив сподівання, що Уряд Іспанії візьме шефство над певними проектами, регіоном або містом у питанні відновлення. 

Насамкінець Спікер Парламенту України звернувся до Сенату Іспанії із закликом визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду українського народу. Це рішення важливе для відновлення історичної справедливості стосовно жертв одного з наймасштабніших злочинів в історії.