Сторони обговорили продовження оборонної підтримки України, шлях України до Європейського Союзу та НАТО, а також реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського та енергетичну безпеку України.

Насамперед Спікер Парламенту України зауважив, що відносини з Німеччиною завжди були та залишаються пріоритетом для України. 

«У контексті військової підтримки вкрай важливим для нас є питання посилення систем ППО та надання далекобійної зброї», — наголосив Руслан Стефанчук, акцентувавши про важливість продовження оборонної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні. «Уся німецька зброя важлива для України й на полі бою показує себе з найкращого боку», — зазначив він. 

«І Президент, і Уряд, і Український Парламент зробили багато у контексті європейської інтеграції», — зауважив Голова Верховної Ради України, висловивши сподівання, що в кінці року Україна отримає новий статус — статус країни, з якою розпочаті перемовини про вступ до ЄС. 

«Україна чітко визначилася зі своїми пріоритетами, українська армія — це де-факто армія НАТО», — наголосив Руслан Стефанчук, додавши, що для України було б дуже цінним, якби на Саміті у Вашингтоні було прийнято заявку України — й Україна була би запрошена до Альянсу.

Насамкінець Голова Верховної Ради України подякував Німеччині за погодження взяти шефство над одним із пунктів Формули миру Президента України Володимира Зеленського: «Для нас дуже цінно поділяти з вами реалізацію всієї Формули».