Сторони обговорили реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського та питання посилення міжпарламентської співпраці.

Руслан Стефанчук зазначив, що Україна цінує конструктивну позицію Уряду Мексики щодо засудження російської збройної агресії проти України у межах ГА ООН.

«Мексика та Україна однаково розуміють і бачать, що принципи міжнародного права не мають бути порушені. А у разі порушення — має бути відповідна реакція світової спільноти», — наголосив Спікер Парламенту України.

Окрім того, він закликав Мексику, як одну з країн-лідерок Співдружності країн Латинської Америки та Карибського басейну, долучитися до мирного плану української сторони — Формули миру Президента України Володимира Зеленського. «Мир можливий винятково, якщо він буде довготривалим і справедливим», — зауважив Руслан Стефанчук.

Водночас Голова Верховної Ради України висловив сподівання, що відносини між парламентами України та Мексики набудуть «нового поштовху»: «Український Парламент дуже зацікавлений мати гарні відносини з парламентаріями всіх країн цивілізованого світу».

Насамкінець Спікер Парламенту України запросив колег — Голову Сенату Мексики Ану Лілію Ріверу та Віцеспікерку Палати депутатів Мексики Бланку Алкалу — доєднатися до Другого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, яка відбудеться вже цього місяця у Празі, Чехія.