Сторони обговорили реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського, євроатлантичний шлях України, а також питання міжпарламентської співпраці.

Насамперед Голова Верховної Ради України висловив вдячність Ісландії за фінансову та оборонну підтримку України й готовність її продовжувати у формі фінансових внесків до відповідних фондів. «Оборонна підтримка — це наш першочерговий пріоритет», — наголосив Руслан Стефанчук, подякувавши за участь Ісландії у закупівлі паливних танкерів для негайного відправлення в Україну.

Окрім того, він висловив впевненість, що Ісландія візьме активну участь в імплементації окремих пунктів Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Спікер Парламенту України подякував за підтримку Ісландією шляху України до Організації Північноатлантичного договору. «Під час Вашингтонського саміту наступного року ми очікуємо отримати запрошення на членство до Альянсу та чітке розуміння часу набуття членства», — зауважив він.

Насамкінець Руслан Стефанчук зазначив, що Україна високо цінує цьогорічні рішення Альтингу щодо пріоритетних для України питань — визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом, а також засудження незаконної депортації українських дітей.