Сторони обговорили питання продовольчої безпеки, європейської інтеграції України та міжпарламентської співпраці. 

Голова Верховної Ради України подякував колезі за особисті зусилля щодо забезпечення всебічної підтримки нашої держави з боку ірландського Уряду, Парламенту та суспільства.

Водночас під час зустрічі Руслан Стефанчук проінформував про щоденні обстріли українських портів. «Сьогодні Україна працює над використанням власного гуманітарного коридору», — наголосив він, додавши, що необхідно працювати над відновленням зернової ініціативи без виконання додаткових умов кремля. 

Спікер Парламенту України висловив сподівання, що Нижня палата Парламенту Ірландії продовжить надавати політичну підтримку окресленим ініціативам.

Окрім того, Руслан Стефанчук наголосив, що розраховує на підтримку Ірландією шляху України до Європейського Союзу, зокрема, щодо оцінки всіх спроможностей України та висловлення на підтримку початку перемовин про членство України в Євросоюзі. 

«Наша співпраця має великий потенціал на майбутнє — як у питанні налагодження співробітництва між групами дружбами, так і на рівні очільників парламентів», — зауважив Руслан Стефанчук. 

У межах зустрічі Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук вручив Спікеру Нижньої палати Парламенту Ірландії Шону О`Фарілу державну нагороду Президента України Володимира Зеленського — орден князя Ярослава Мудрого II ступеня — за «вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, популяризацію Української держави у світі».