Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, інтеграцію до Європейського Союзу та реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського. 


Спікер Парламенту України зауважив, що європейська інтеграція є спільною метою Молдови та України. 


«Україна активно рухається до завершення виконання рекомендацій Європейської комісії. Ми очікуємо у жовтні на фінальну позитивну рекомендацію Єврокомісії», — наголосив Голова Верховної Ради України. 


Водночас Руслан Стефанчук акцентував, що цінує підтримку Молдовою реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Він також висловив сподівання на активну участь країни в імплементації конкретних пунктів ініціативи. 


Насамкінець Спікер Парламенту України подякував Республіці Молдова за політико-дипломатичну підтримку, гуманітарну допомогу та прихисток для українців.


У межах зустрічі Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук вручив Голові Парламенту Республіки Молдова державну нагороду Президента України Володимира Зеленського — орден князя Ярослава Мудрого II ступеня — за «вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, популяризацію Української держави у світі».