Сторони обговорили питання подальшої оборонної підтримки України, реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського, а також європейську та євроатлантичну інтеграцію України. 

«Україна вдячна Італії за постійну підтримку нашої держави з перших днів російської агресії, особливо за надані пакети військово-технічної допомоги», — наголосив Голова Верховної Ради України. 

Водночас Руслан Стефанчук подякував за навчання наших військовослужбовців і висловив сподівання на продовження цих програм.

«Прискорення нашої перемоги можливе лише за умови безперервного та своєчасного постачання Україні озброєння», — зауважив Спікер Парламенту України. 

Окрім того, Руслан Стефанчук звернувся з проханням підтримати імплементацію Формулу миру Президента України Володимира Зеленського. 

«Розраховую, що відносини між Верховною Радою України та Сенатом Італійської Республіки будуть лише посилюватися», — наголосив Спікер Парламенту України, подякувавши за рішення Сенату Італії щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Насамкінець Голова Верховної Ради України висловив вдячність за згоду колеги взяти участь у Другому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи та запросив його відвідати з робочим візитом Україну.