Сторони обговорили створення міжнародного спеціального трибуналу для покарання за злочин агресії проти України та підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського. 

Насамперед Голова Верховної Ради України подякував Тіні Коксу за запрошення взяти участь у Європейській конференції голів парламентів. Він також висловив вдячність ПАРЄ за підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України й відповідні рішення, ухвалені у межах Асамблеї. 

«На майже 600 день повномасштабної війни росії проти України, найбільшої за 80 років війни в Європі, нам дуже важливо не втрачати зв`язок між парламентами та їх очільниками», — зауважив Спікер Парламенту України. 

«Важливо, що ПАРЄ торік закликала держави-члени Ради Європи визнати нинішній російський режим терористичним та підтримала на початку цього року створення спеціального міжнародного кримінального трибуналу для розслідування злочину агресії проти України», — наголосив Руслан Стефанчук. 

Водночас він зауважив, що необхідною є подальша підтримка Асамблеєю ініціатив щодо створення міжнародного спеціального трибуналу для покарання за злочин агресії проти України. «Ця війна має не просто завершитися, а завершитися справедливим юридичним вироком для агресора», — наголосив Руслан Стефанчук, додавши, що росія, яка публічно зневажає принципи міжнародного права, має бути покарана  за законами міжнародного права. 

«Для України важливою є підтримка Формули Миру Президента України Володимира Зеленського представниками парламентів, що входять до ПАРЄ», — зазначив Руслан Стефанчук. 

Спікер Парламенту України повідомив, що, до прикладу, Верховна Рада України взяла патронат над п’ятим пунктом Формули — «Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України». 

Насамкінець він акцентував, що це може стати обєднувальною ідеєю для всіх парламентів, адже «територіальна цілісність — це аксіома для кожної держави».