У межах робочого візиту до Ірландії Спікер Парламенту України Руслан Стефанчук провів зустріч із Президенткою Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі Піа Каумою та Генеральним секретарем інституції Роберто Монтеллою.

Сторони обговорили ряд питань, зокрема, підтримку міжнародних зусиль щодо якнайшвидшого повернення в Україну примусово переміщених та депортованих росією українських дітей, просування створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії, а також відшкодування росією збитків, завданих Україні.

«Асамблея має отримати право тимчасово призупиняти повноваження парламентської делегації держави, яка порушує суверенітет і територіальну цілісність іншої держави», — зауважив Руслан Стефанчук у питанні імплементації змін до Правил процедури Асамблеї, акцентувавши, що кремлівський режим має бути ізольованим.

Окрім того, під час зустрічі Голова Верховної Ради України відзначив рішення щодо створення Спеціального комітету Асамблеї з питань підтримки України в умовах агресії рф проти України.

«росія, яка зруйнувала міжнародне право, має отримати відповідь від інституцій міжнародного права — це називається справедливістю», — наголосив Руслан Стефанчук.

Насамкінець Голова Верховної Ради України висловив сподівання на подальше посилення співпраці та ще рішучі кроки на підтримку України.