Зустріч з очільником Парламенту Ізраїлю була першою у межах робочого візиту Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука до Ірландії.

Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, злочини, які щоденно скоює російська федерація на українській землі, глобальні наслідки російської агресії та цінність підтримки України. 

«Сьогодні продовжується боротьба за те, яким буде світ у найближчі 100 років. Адже весь світ дивитиметься на переможця», — наголосив Спікер Парламенту України.

Руслан Стефанчук зауважив, що «зараз триває страшний двобій між диктатурою та демократією»: «Дуже важливо, аби перемогла демократія. І це буде свідченням того, що демократія має силу».

Очільники парламентів України та Ізраїлю також приділили увагу Формулі миру Президента України Володимира Зеленського. Голова Верховної Ради України закликав Парламент Ізраїлю долучитися до імплементації цієї ініціативи.

Наостанок Руслан Стефанчук подякував ізраїльській стороні за надання гуманітарної допомоги Україні та наміри продовжити робити це у майбутньому. Він наголосив, що Україна дуже цінує підтримку друзів і союзників.