Сторони обговорили питання військової підтримки України, євроінтеграційний шлях України, а також посилення міжпарламентської співпраці.

Насамперед Спікер Парламенту України Руслан Стефанчук висловив вдячність Президентці Європарламенту Роберті Мецолі за непохитну підтримку України.

«Дуже важливо, щоб Європарламент залишався тією інституцією, яка консолідує європейське суспільство та владу навколо ідеї спільної перемоги над агресором і незмінності підтримки України у цій боротьбі», — наголосив Руслан Стефанчук.

Окрім того, сторони порушили питання динаміки та системності у військовій підтримці України: «Наші потреби — бронетехніка, системи ППО і боєприпаси до них, штурмова авіація».

Водночас Голова Верховної Ради України зауважив, що у жовтні Україна очікує на звіт Єврокомісії у межах пакету розширення. Також Руслан Стефанчук і Роберта Мецола обговорили стан виконання Україною рекомендацій Єврокомісії та подальший рух до членства в Європейському Союзі.

«Вдячний за завжди продуктивну та конструктивну розмову. Ціную підтримку Європарламенту й особисте лідерство Роберти Мецоли», — наголосив насамкінець Спікер Парламенту України.