На цьому Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко наголосив під час зустрічі з представниками Палати громад Парламенту Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії. 

На початку зустрічі Олександр Корнієнко подякував британським колегам за всі рішення для України та послідовну всепартійну підтримку. Наголосив, що Україна цінує визнання Палатою громад Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу та висловив сподівання, що гарний приклад наслідуватиме і Палата лордів.

Він також підкреслив, що цей візит є важливим на початку політичного сезону, адже подальший порядок денний співпраці наших парламентів визначатиме наступні кроки для завершення війни та пріоритетні питання для України.

Під час переговорів сторони зупинилися на кількох важливих моментах подальшого співробітництва країн та парламентів зокрема.

Учасники порушили питання військової підтримки України. Олександр Корнієнко розповів про ситуацію на полі бою та закликав британських колег посилити військову підтримку України для звільнення всіх окупованих територій, а для цього потребуємо більше військової допомоги, зокрема, сучасну авіацію.

«Наші солдати звільняють кожну вулицю, будинок, маленькі села. Це важка історія. Але з вашою підтримкою це може бути швидше», — підкреслив Олександри Корнієнко. У цьому контексті він також закликав Велику Британію допомоги у посиленні нашої протиповітряної та протиракетної оборони, щоб захистити мирні міста та цивільних від ракетного терору росії, зокрема, припортову інфраструктуру для роботи зернового коридору. 

Також співрозмовники обговорили питання підтримки Великою Британією реалізації мирної ініціативи Президента Зеленського Формули миру, яка має в основі дотримання принципів міжнародного права та справедливості.

Окрім того, учасники зустрічі обговорили питання відповідальності росії за скоєні злочини під час цієї жорстокої війни. Перший віцеспікер наголосив, що Україна буде і надалі посилювати свою роботу щодо створення спеціального трибуналу для всіх російських військових злочинців та вищого керівництва росії зокрема. Також він закликав британських колег сприяти у залученні до цього процесу країн, які ще недостатньо нас у цьому питанні підтримують. Окремо Олександр Корнієнко зауважив на тому, що Україна активно працює над розробкою  компенсаційного механізму для спрямування заарештованих російських активів на відновлення України.

Також на зустрічі йшлося про євроатлантичну перспективу України. Олександр Корнієнко наголосив, що сьогодні Україна має найвищий рівень підтримки від НАТО в історії наших відносин і «саме членство нашої держави в НАТО є довгостроковою гарантією безпеки як для нас, так і для всього європейського континенту». Він подякував британським колегам за їхню сталу та потужну підтримку наших євроатлантичних прагнень і звернувся із закликом створити коаліцію щодо підтримки України в НАТО.

«Україна має перемогти й відновити свою територіальну цілісність, а росія — понести повну відповідальність за неспровоковану агресію», — резюмував зустріч Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Участь у зустрічі також взяли народні депутати — Голова Комітету з питань економічного розвитку, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії Дмитро Наталуха та членкиня групи дружби Леся Забуранна.