«Усі пакети військово-технічної допомоги, яку ми отримали від Італії, є надзвичайно важливим внеском у майбутню Перемогу над російським агресором», — наголосив насамперед під час зустрічі Голова Верховної Ради України. 

Руслан Стефанчук звернувся до італійського колеги із закликом продовжувати підтримку України, зауваживши, що прискорення перемоги України можливе лише за умови безперервного та своєчасного постачання зброї Україні. 

Окрім того, він висловив вдячність за підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського, а також за згоду Італії відновити Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі, що зазнав значних ушкоджень через російський ракетний обстріл України. 

Також сторони обговорили питання майбутнього членства України в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору. Руслан Стефанчук акцентував, що розраховує на підтримку Італією європейського та євроатлантичного шляху України. «Україна закінчила виконання семи пунктів — ми дуже сподіваємося, що це буде оцінено Європейським Союзом у жовтні, і з грудня зможемо почати перемовини про повноцінне членство України в ЄС», — зазначив Спікер Парламенту України, висловивши водночас сподівання на саміт країн НАТО у Вашингтоні наступного року. 

Насамкінець під час зустрічі окрему увагу приділили міжпарламентському співробітництву: «Підписаний сьогодні Меморандум про співпрацю між Апаратом Верховної Ради України та Секретаріатом Палати депутатів Італійської Республіки є важливим етапом розвитку співпраці між парламентами».